UN NOU PROIECT DE LEGE: MII DE MOLDOVENI VOR RĂMÎNE FĂRĂ CETĂȚENIA ROMÂNĂ...

Mii de moldoveni care dețin cetățenie Română vor rămine fără ea...
Moldovenii care deţin cetațenie dublă sunt nevoiți să-și aleagă doar una, au la dispoziţie 30 zile pentru a se dezice de una dintre acestea, actele vor fi perfectate gratuit.
Persoanele care nu se vor adresa în timp de 30 de zile începînd cu data de 1 mai, vor rămâne fără a doua cetățenie automat.

Începând cu 1 mai, paşapoartele de altă cetățenie de cît cea Moldovenească nu vor mai fi valabile.

Parlamentul a adoptat un proiect de lege, la începutul lunii mai, care prevede anularea redobândirei cetățeniei române și a orcărei alte cetățenii decît cea Moldovenească. Iar cei care deja dețin o altă cetățenie vor fi nevoiți să-și aleagă doar una dintre acestea, timp de 30 de zile, în caz contrar a doua cetățenie va fi anulată automat de autorități.  

La sfârșit de an, după ce s-au publicat ultimele ordine de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), echipa cetatenie.ro a realizat o statistică cu privire la numărul de dosare soluționate până în prezent privind redobândirea cetățeniei române. 

Statistica cuprinde perioada 1991-2019, compilând statistici proprii, dar și statistici oferite de către rapoartele Fundației SOROS. 

Astfel, din datele înregistrate reiese că aproximativ 445 000 de cetățeni moldoveni au redobândit cetățenia română până acum.

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

reload, if the code cannot be seen

Comentarii 0